Foto: Rok Zore

VIDEO/FOTO: Prša s prostega strela odločila derbi v Radomljah

Na derbiju 19. kroga 1. SŽNL so nogometašice Telemach GMT Beltincev prišle do izjemno pomembnih treh točk v Radomljah (0:1). Odločilni zadetek je dosegla Anja Prša v 12. minuti s prostega strela. Zadnja dva kroga bosta še zelo napeta in boj za naslov ostaja popolnoma odprt. 

Na glavnem igrišču Športnega parka v Radomljah je bil v nedeljo pravi nogometni praznik. Najprej je bil na sporedu lokalni derbi 2. SNL med domačim Kalcerjem in Dobom, ki so ga dobili gostitelji s 3:0. Pozno-popoldanski termin je pripadel dekletom in okoli 200 gledalcev si je ogledalo obračun finalistk letošnjega ženskega pokala, ki bo na sporedu 30. maja na Kodeljevem v Ljubljani. Pred mesecem dni sta se ekipi v Radomljah razšli brez zadetkov in tudi tokrat je bilo hitro jasno, da zadetkov ne bo veliko, saj je bil vložek zares velik. 

V 11. minuti sta Kaja Jerina in Špela Kolbl trčili ob stranski črti. Stranski sodnik je z zastavico signaliziral, da je to prosti strel za gostje, trener Radomljank Gregor Mohar pa se je takoj razburil. Kolblova je še ležala na tleh in bila v oskrbi fizioterapevtke, ko je Prša izvedla prosti strel z desne strani. Žogo je z desno nogo zavrtinčila proti vratom, Pia Božič je slabo ocenila let in šla prehitro iz vrat, skušala je posredovati, a jo je žoga nesrečno preletela in končala v mreži. 

Kolblova, ki je nosilka igre Pomurk, je zelenico zapustila že v 18. minuti. Pri gostiteljicah se je poškodovala Ana Milović, v 36. minuti je vstopila Nina Predanič, ki se je za končnico državnega prvenstva vrnila iz študija v New Yorku. Radomljanke so imele v drugi polovici prvega polčasa terensko pobudo, a niso resneje ogrozile Zale Meršnik, ki je bila pri visokih žogah v kazenski prostor vedno na pravem mestu. 

Tudi v drugem polčasu so se Beltinčanke spretno in organizirano branile. Zaprle so dostope do vrat. Gostiteljice so še prišle do kazenskega prostrora, v zaključku akcij pa ni bilo prave ideje. Rezervistka Tija Vrhovnik je v 76. minuti z leve strani prišla do lepe priložnosti, a je preveč oklevala in Špela Rozmarič je blokirala njen strel. Tudi zaključni pritisk ni obrodil sadov, Predaničeva je v 88. minuti imela na voljo prosti strel s 25 metrov, vendar je zadela le živi zid. 

Olimpija ima na vrhu lestvice zdaj 42 točk, sledita Beltinci in Radomlje s po 40 točkami. V naslednjem krogu bo derbi za Bežigradom, kjer bo Olimpija gostila Beltince, v zadnjem krogu pa zmajčice prihajajo v Radomlje

Rezultati 19. kroga, nedelja, 13. maja:
MOJE-LECE.SI RADOMLJE – TELEMACH GMT BELTINCI 0:1 (0:1)
200 gledalcev; Prša 12. 

Moje-lece.si Radomlje: Božič, Agrež, Kralj, Križaj, Gadnik (68./Vodušek), Vindišar (61./Kuštrin), Ulbin, Jerina (61./Vrhovnik), Milović (36./Predanič), Klopčič (46./Kumalić), Golob. 
Telemach GMT Beltinci: Meršnik, Česnik, Korošec, Kolbl (18./Žolek), Nemec, Šoronda (59./Sok), Zajmi, Rozmarič, Prša, Šiftar, Makovec. 
Sodnik: Borut Janžekovič 

OLIMPIJA LJUBLJANA – KRIM ROLLJET 9:0 (3:0)
40; Žganec 9., Grad 17., Mori 28., 51., Rogan 59./11-m, 72., Ivanuša 65., 67., Golob 83.
 
MARIBOR – CERKLJE 4:1 (2:0)
20; Hanžič 29., 60., Ketiš 34., Krajnc 86.; Smolnikar 73.
 
ANKARAN – AJDOVŠČINA 4:0 (4:0)
20; Paliska 8., 16., 24., Pasar 19. 

20. krog, nedelja, 20.maja: 
17:30 Krim Rolljet – Moje-lece.si Radomlje
17:30 Olimpija Ljubljana – Telemach GMT Beltinci
11:00 Ajdovščina – Maribor
16:30 Ankaran – Cerklje
 
21. krog, nedelja, 27. maja: 
Moje-lece.si Radomlje – Olimpija Ljubljana
Telemach GMT Beltinci – Krim Rolljet
Maribor – Ankaran
Cerklje – Ajdovščina
 
Liga za prvaka: Olimpija Ljubljana 42, Telemach GMT Beltinci 40, Moje-lece.si Radomlje 40, Krim Rolljet 24. 
Drugi del lestvice: Maribor 24, Ankaran 18, Cerklje 9, Fužinar 6, Ajdovščina 0.
 
Komentarji uporabnikov

Preberite si še ...

  • Napet boj za naslov v 1. SŽNL se nadaljuje v nedeljo. Ob 17.30 bo na sporedu derbi med Olimpijo in Telemach GMT Beltinci za Bežigradom. V primeru zmage Pomurk bi bilo prvenstvo že odločeno. Če se tekma konča z neodločenim izidom ali pa z zmago Ljubljančank, pa bo o naslovu…
  • Derbi predzadnjega kroga 1. SŽNL v Športnem parku Jama za Bežigradom je ponudil dramatičen razplet. Nogometašice Olimpije so po preobratu v zadnje četrt ure premagale Beltince s 3:1. Sodnik Alen Bubek je močno razburil gostujočo zasedbo, ko je v 69. minuti zelo sporno izključil Kajo Korošec. Zmajčice so prednost igralke…
  • Nogometašice Olimpije so drugo leto zapored postale državne prvakinje. Na odločilni tekmi za naslov so odnesle vse tri točke iz Radomlelj (0:1). Tekmo zadnjega kroga 1. SŽNL je odločila Manja Rogan v 76. minuti.  Še nikoli pred nedeljo se ni v Športnem parku v Radomljah zbralo 500 gledalcev na tekmi…