Foto: Jure Banfi

Tretji krog prinaša derbi v Beltincih

V tretjem krogu državnega prvenstva nas čakajo nekateri zanimivi obračuni. Velika pozornost bo uperjena v srečanje med Pomurjem in Olimpijo, medtem, ko v Radomlje prihajajo Mariborčanke.

V Beltincih nas prvič v letošnji sezoni čaka prvi pravi derbi. Pomurke tako kot Ljubljančanke z nestrpnostjo pričakujejo prvi letošnji derbi, favorit pa bo tokrat pripadel izkušeni ekipi iz Ljubljane. Pomurke so po minuli sezoni v svojih vrstah nekoliko pomladile moštvo in dodale nekatere nove mlade moči. Ljubljančanke velikih sprememb v ekipi niso doživele, pridružila se jim je Adrijana Mori, ki trenutno dokazuje svoj potencial. Vsaka izmed ekip ima svoje adute, na tekmi pa bo tako odločala vsaka malenkost. Srečanje si bo možno ogledati na uradni spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Tudi na primorskem bo izredno zanimivo. Dekleta Ankarana po sredinem izpadu iz pokala Slovenije pričakujejo koroški Fužinar. Medtem, ko Fužinar v prvenstvu šteje dva zaporedna poraza, se lahko Ankarančanke pohvalijo z zmago proti Cerkljam. Tekma bo izjemno napeta, borbena in temu primeren zna biti tudi rezultat. Odločala bo vsaka malenkost zato bo zanimivo videti ali bo Korošicam uspelo vknjižiti prvo zmago v letošnji sezoni.

Tudi v Radomljah bo sila zanimivo. Mariborčanke so se v minulih dveh krogi predstavile kot izjemno čvrsta in neugodno moštvo. Domačinke v letošnji sezoni poraza še ne poznajo, a roko na srce, nasprotnik ni bil sila po meri kar pa se bo v nedeljo spremenilo. Mariborčanke so v minulem krogu izgubile proti Pomurju, a so nudile izredno dober odpor. Omeniti velja, da je za vijolice v minulem srečanju igrala povratnica Melani Jelen. Sila zanimiv dvoboj nas torej čaka v Radomljah ob 13.30 uri.

Še četrto srečanje pa nas čaka med Cerkljami in Ajdovščino. Domačinke v letošnji sezoni presenečajo, saj so nanizale kar dve zaporedni zmagi, med drugim pa so pripravile presenečenje drugega kroga, ko so na Koroškem premagale domačinke z 2:4. Kot izjemna okrepitev se je v Cerkljah izkazala Simona Jelovšek zato bo tudi v tretjem krogu ena glavnih adutov Primoža Štrajharja.

Komentarji uporabnikov

Preberite si še ...

  • Jutri se bodo širom Slovenije igrala srečanja prvenstva deklet do 17. leta starosti. Derbi kroga bo v Radomljah, v Ajdovščini bodo gostili Pomurje, Olimpija se bo pomerila z Brežicami, Cerklje pričakujejo Ptujčanke, Fužinar pa se bo pomeril proti Mariboru. V petem krogu bomo spremljali kar dva izredno zanimiva dvoboja. Najprej…
  • Zadnje dejanje jesenskega dela v futsalu. Celje danes ob 16.00 uri gosti Siliko Novo Panoramo, medtem, ko se bo jutri ob 18.00 uri igral derbi med Cerkvenjakom in Slovenskimi goricami. Sklepni del v futsal prvenstvu bo sila zanimiv. Siliko Nova Panorama danes gostuje v Celju. Gostujoče moštvoje letos osvojilo le…
  • Po šestem krogu 1. SŽNL ni več ekipe, ki ne bi bila poražena. Pomurke so z odlično predstavo visoko premagale Radomljanke, Mariborčanke so v prenosu NZS s petardo odnesle Korošice, Krim je slavil proti Cerkljam, zmajčice pa so potrdile svojo favoriziranost. V derbiju kroga smo lahko v Beltincih spremljali obračun…