Predzadnji, 17. krog rednega dela SŽNL 2017/18

Le še dva kroga ločita ekipe v Slovenski ženski nogometni ligi do zaključne faze tekmovanja, lige za prvaka in obstanek.

Prvenstvo še nikdar ni bilo tako razburljivo, kot je v letošnji sezoni. Na vrhu so tri ekipe v vsega eni točki, kar obeta izjemno končnico in borbo za naslov državnih prvakinj.

Trenutno prvo mesto si z enakim izkupičkom točk delita ekipi ŽNK Telemach GMT Beltinci in ŽNK Moje-lece.si Radomlje, medtem ko aktualne prvakinje iz Ljubljane zaostajajo zgolj za eno točko. Seveda je potrebno tudi omeniti, da imajo Pomurke odigrano tekmo več, saj bodo v 18. krogu proste.

V 17. krogu SŽNL 2017/18 bodo vse tri vodilne ekipe, ki se borijo za naslov državnih prvakinj gostovale, vse drugo kot zanesljive zmage pa bi bile prvovrstno presenečenje.

Radomljanke se bodo drugič v petih dneh pomerile s Cerkljami. V sredo v polfinalu pokala so v Radomljah slavile z visokih 10:0, tokrat pa bo srečanje odigrano v Velesovem. Domači trener Primož Štrajhar bo imel izjemno težko delo zaustaviti v spomladanskem delu izjemne Radomljanke, ki pa zaradi poškodbe ne morejo računati na vratarko Niko Šapek, katero je v vratih odlično nadomestila sicer vratarka kadetske ekipe Radomelj, Pia Božič. V jesenskem delu so Radomljanke slavile s 5:0, kako bo v nedeljo, pa si lahko ogledate od 11. ure dalje v Velesovem. Glavna sodnica srečanja bo Tanja Subotić, prva pomočnica Helena Buh, drugi pomočnik pa Tomaž Pirman.

Pomurke odhajajo na gostovanje na obalo. Ankrančanke so se še do pred kratkim borile za nastopanje v ligi za prvaka, a v zadnjih dveh krogih dvakrat izgubile, kar najbrž pomeni konec sanj o uvrstitvi na četrto mesto. V letošnji sezoni se ekipi še nista pomerili, saj Primorke jeseni v Beltince niso odpotovale in srečanje se je končalo brez boja (3:0). V pomurski ekipi zaradi kaznovanosti sicer ne bo Maruše Česnik, a je ekipa Nuše Ledinek dovolj kakovostna, da nebi smela dovoliti prvovrstnega presenečenja. Srečanje v Ankaranu se prične ob 11. uri. Glavna sodnica srečanja bo Aleksandra česen, njena pomočnika pa Tadej Logar in Bor Vreček.

V zadnjem obračunu dneva bodo nogometašice Olimpije zgolj na papirju gostovale pri zadnjeuvrščeni ekipi, ekipi Ajdovščine, saj bo srečanje odigrano za Bežigradom. Primorke, ki nabirajo dragocene izkušnje se bodo težko zoperstavile favoriziranim nogometašicam Olimpije. Slednje so med tednom doživele boleč poraz v polfinalu pokala, ko jih je po streljanju 11-metrovk izločilo Pomurje. Olimpija je spomladi doživela že drugi poraz, Ljubljančanke pa so tako izpadle iz boja za dvojno krono. Tokrat pa so varovanke trenerja Uplja nesporne favoritinje. Srečanje v Jami za Bežigradom se prične ob 17. uri. Glavni sodnik srečanja bo Mateo Tozan, prvi pomočnik Žiga Knafelc, drugi pomočnik pa Simon Jerman.

Ekipa ŽNK Krim Rolljet je v 17. krogu prosta.

17. KROG SŽNL 2017/18
29.04.2018 11.00: ŽNK Cerklje – ŽNK Moje-lece.si Radomlje
29.04.2018 11.00: ŽNK Ankaran – ŽNK Telemach GMT Beltinci
29.04.2018 17.00: Ajdovščina – ŽNK Olimpija Ljubljana

Lestvica SŽNL 2017/18
Razpored SŽNL 2017/18

Komentarji uporabnikov

Preberite si še ...

  • V desetem krogu SŽNL bomo lahko spremljali štiri srečanja. Tokrat bo Olimpija prosta, Pomurje odhaja v Ajdovščino, Radomlje na Koroško, v Ankaran pa prihaja Cerklje. Izredno zanimivo srečanje bo potekalo v Mariboru kamor v goste prihaja Krim. V Mariboru se bo ob 11.00 uri odvijalo srečanje, ki bo v desetem…
  • Deseti krog prvenstva je prinesel eno veliko presenečenje in sicer je Krim odpravil Maribor kar z 0:3, Radomlje in Pomurje sta nove tri točke osvojila suvereno, Ankaran pa je prekinil niz porazov. Krimovke so v Maribor pripotovale z jasno nalogo, osvojitvijo novih treh točk, pri tem pa poskusiti slaviti z…
  • V nedeljo, 10.3.2018 je bil odigran 13. krog SŽNL, derbi kroga pa smo spremljali v Radomljah, kjer so domačinke že drugič letos slavile proti aktualnim državnim prvakinjam iz prestolnice. Olimpija ne najde recepta za Radomlje Srečanje vodilnih ekip, se je pred več kot 100 gledalci, v ŠP Radomlje, pričelo ob…