Začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo

Jutri Slovenija pričenja novi kvalifikacijski ciklus za svetovno prvenstvo leta 2019. Prva ovira na poti do uvrstitve bo vsekakor izjemno zahtevna Nemčija, ki bo tokrat nastopila v vlogi favorita.

Celotni teden naša članska reprezentanca opravlja priprave na jutrišnji obračun proti Nemčiji. Ekipa je nastanjena na Bledu in opravlja različne aktivnosti. Zaradi nekaterih odpovedi in bolezni je selektor Damir Rob nekoliko premešal zasedbo. Tako je ponudil tudi prvi vpoklic v člansko reprezentanco štoperki Lani Golob, ki si s svojimi predstavami v prvenstvu to tudi zasluži. Počasi in postopoma selektor Damir Rob pridobiva čedalje večji bazen kvalitetnih igralk, ki pa do sedaj, razen mladinskih kvalifikacijskih turnirjev, nimajo pravih izkušenj. Tekma z Nemčijo bo vsekakor izjemno zahtevna, to se zaveda tudi strokovni kader članske reprezentance, a bo tekma prinesla tudi še toliko potrebne izkušnje.

Steffi Jones bivša igralka in trenutna selektorica Nemčije se lahko predstavi kot izkušena oseba v svetu ženskega nogometa. Bila je tudi pomočnica bivše selektorice Silvie Neid med letoma 2015 in 2016 in v roku dobrega leta dobila možnost voditi izvrstno nemško reprezentanco kot glavna selektorica. Nemško reprezentanco je vodila tudi na letošnjem evropskem prvenstvu in po dobrih predstavah v skupinskem delu nato izpadla v četrtfinalu proti izvrstnim Dankam. Nemška reprezentanca se lahko predstavi z izvrstnimi posameznicami. Zveneča imena reprezentance pa so vsekakor igralka Lyona Dzsenifer Maroszan, Sara Däbritz (Bayern Munichen), Anna Blässe (Wolfsburg) in napadalka Svenja Huth (Potsdam).

Še nekaj medsebojnih statističnih podatkov. Nemčija premore kar 209.713 registriranih igralk. Nemška nogometna zveza za nemški ženski nogomet namenja približno 9.000.000€, ob enem pa premorejo reprezentančne selekcije U15, U17, U19 in U20. Trenutno zasedajo drugo mesto na Fifini lestvici. Slovenija na drugi strani premore 1.848 registriranih igralk, Nogometna zveza Slovenije za ženski nogomet namenja 557.000€ in imamo reprezentančne selekcije U15, U17 in U19. Reprezentanci sta se v kvalifikacijah že pomerili, v obeh srečanjih pa je celotni izkupiček odnesla nemška reprezentanca.

Tekma bo igrana jutri v Ingolstadtu in sicer ob neobičajni uri. Pričetek tekme je ob 14.00 uri, tekmo pa boste lahko spremljali preko televizijskega programa ZDF.

Foto: Jure Banfi

Komentarji uporabnikov

Preberite si še ...

  • Kljub temu, da jutri po reprezentančnem premoru, vnovič pričnejo članice, pa bodo pozornosti deležna tudi dekleta U15. Na vzhodu bo izredno zanimivo v Beltincih, medtem, ko bo na zahodu pravi boj potekal na Gažonu. Na vzhodu se bosta, kot že rečeno, jutri pomerili ekipi Pomurja in Maribora. Mariborčanke so v…
  • Nedeljski dan bo ob selekciji U15 rezerviran tudi za najelitnejše dejanje ženskega nogometa v Sloveniji. Na Krimu se bosta soočili Olimpija in domači Krim, Radomlje gostijo Ajdovke, v Beltince prihajajo Mariborčanke, Fužinar pa gostuje na Gorenjskem. Modro - bele ali zeleno - bele? Kdo bo vladar Ljubljane? Jutri se bo…
  • Jesenski del slovenske ženske nogometne lige je bil končan že pred dobrim mesecem. Na vrhu so prvič v zgodovini jesenski naslov vzeli v Radomljah, ŽNK Pomurje z enakim točkovnim izkupičkom, a slabšo razliko v golih, zaseda drugo mesto, medtem, ko so na tretjem mestu, s tekmama manj, branilke naslova, ŽNK Olimpija.…