KVEP WU17 Slovenija - Finska 0:0
FOTO: NZS/M24.si

WU17: Disciplinirane Slovenke v uvodu do remija s Finkami!

V prvem krogu kvalifikacij za EP 2018, ki te dni potekajo v Sloveniji, so se Slovenke proti favoriziranim Finkam predstavile v odlični luči in remizirale z 0:0.

Finke, ki veljajo poleg Italijank, za favoritinje skupine, so se predstavile v odlični luči, a naša dekleta niso prav v ničemer zaostajala za njimi. Selektorica Tina Kelenberger je srečanje pričela z naslednjo postavo: Meršnik, Ciganović, Klopčič, Korošec, Potočnik, Vodušek, Žolek, Zajmi, Milović, Juršnik in Hofman.

Slovenke so v srečanje krenile disciplinirano in odločno ter Finkam puščale malo prostora ter preprečevale izgradnjo napada, same pa so bile nevarne iz protinapadov in prekinitev. V prvem delu velja omeniti lepi priložnosti Neli Hofman in Vite Žolek po podajah iz kota, predvsem slednja je imela izrazito priložnost, ko je iz enega metra z glavo merila prek vrat. Finke so v prvem delu delovale nebogljeno, kot da niso pričakovale takšne Slovenije, kakršna se je predstavila, in samo nezbranosti Slovenk v napadu se lahko zahvalijo, da se je prvi polčas končal z izidom 0:0.

V drugem polčasu so gostje zaigrale podjetneje in stisnile Slovenke na njihovo polovico, a do resnejših priložnosti niso prišle vse do 15 minut pred koncem, ko se je z izjemnima obrambama izkazala Zala Meršnik. Brez priložnosti pa niso bile niti Slovenke. Najprej so zapretile z dveh kotov, v 59. minuti je ponovno nevarno z glavo streljala Vita Žolek, a je finska vratarka strel ubranila, najlepšo priložnost pa je imela Sara Adam, ki je v 68. minuti zamenjala Neli Hofman. Adamova je minuto pred koncem rednega dela prestregla podajo finskih branilk in takoj poskusila s strelom, a je bila gostujoča vratarka na mestu. Do konca srečanja so Finke še enkrat močneje pritisnile proti slovenskim vratom, a so disciplinirane Slovenke na čelu z vratarko Zalo Meršnik ohranile svojo mrežo nedotaknjeno in se tako veselijo pomembne in povsem zaslužene točke.

Slovenija – Finska 0:0 (0:0)
Slovenija: Meršnik, Ciganovič, Korošec, Klopčič, Zajmi (od 78′ Igerc), Milovič, Vodušek, Potočnik, Žolek, Juršnik (od 41′ Kos), Hofman (od 68′ Adam)

V prvem obračunu dneva so se Italijanke pošteno namučile z reprezentanco Malte, ki je celo povedla, a so nato naše zahodne sosede z dvema zadetkoma rezultat preobrnile in osvojile tri točke.

Naslednje srečanje čaka slovensko reprezentanco v četrtek ob 15.00 v NNC Brdo pri Kranju, ko se bodo pomerile z Italijankami. Z morebitno zmago bi se Slovenke praktično že uvrstile v prihodnji krog, a Italijanke bodo vse prej kot lahke nasprotnice.

Komentarji uporabnikov

Preberite si še ...

  • Varovanke selektorice Petre Mikeln so v Kazahstanu prišle do prve in izredno pomembne zmage v boju za napredovanje v elitni del. Tokrat so povsem zasluženo premagale domačinke. SLOVENIJA 4 : 0 KAZAHSTAN Strelke: Mori (63', 91'), Česnik (69'), Makovec (90') Slovenija: Šapek, Vrhovnik (Pleterski od 83'), Agrež, Golob, Križaj, Makovec,…
  • Včeraj sta se v drugi tekmi kvalifikacij sestali reprezentanci Slovenije in Italije. Slovenke so prišle do velike točke proti močni italijanski reprezentanci in tako držijo niti za drugo zaporedno uvrstitev v Elitni del kvalifikacij v svojih rokah... SLOVENIJA 1 : 1 ITALIJA Strelki: Korošec (13'); Tomaselli (1') Pred približno 150…
  • Oglejte si zadetke in vrhunce s tekme 2. kroga kvalifikacij za Evropsko prvenstvo slovenske ženske reprezentance do 19 let, ki se je končala z zmago Slovenk s 4:0.