Borut Jarc
Foto: NZS

WA: Borut Jarc novi selektor ženske članske reprezentance

Informacija o zamenjavi selektorja ženske članske reprezentance, o kateri smo poročali ob vstopu v novo leto se je izkazala za pravilno. Sedaj že bivšega selektorja Damirja Roba, je zamenjal njegov naslednik, Mariborčan, Borut Jarc.

Kar smo se spraševali in pisali pred slabim mesecem v novici z naslovom “Rob ni več selektor članske reprezentance?” je bilo potrjeno na zadnji seji izvršnega odbora NZS. Borut Jarc je bil potrjen na mesto selektorja ženske članske reprezentance, kjer je zamenjal Damirja Roba, ki je izbrano vrsto vodil vse od leta 2012, svoje delo pa bo v sklopu NZS nadaljeval v regijskih nogometnih centrih.

Borut Jarc je v svoji nogometni karieri nastopal za NK Maribor in FC Voltsberg, po končani igralski karieri pa je vodil nekatere nogometne prvoligaše in priznane klube v slovenskem nogometnem prostoru: Drava iz Ptuja, Publikum Celje, Rudar Velenje, Korotan iz Prevalj, Šmartno ob Paki in Koper. Na zadnje je deloval tudi v moških mlajših reprezentančnih selekcijah od U15 do U19 in bil med drugim strokovni sodelavec moške članske reprezentance med leti 2008 in 2010.

Ženski nogomet potrebuje novo svežino, Borut Jarc pa znanje, reference in izkušnje ima, a poudarimo, da je ženski nogomet v primerjavi z moškim iz nekaterih aspektov izredno specifičen in morda celo zahtevnejši. Vsekakor pa bo veliko odvisno tudi od tega, kakšna bo sestava strokovne ekipe, ki pa si jo bo izbral selektor sam.

Po treh odigranih tekmah, slovenska ženska reprezentanca v težki kvalifikacijski skupini 5, skupaj z Nemčijo, Češko, Islandijo in Ferskimi otoki, zaseda četrto mesto s tremi točkami, ki jih je osvojila na zadnjem srečanju v Ajdovščini, kjer so bile Slovenke s 5:0 boljše od Ferskih otokov. Kvalifikacije se bodo nadaljevala 6. aprila letos, ko v Slovenijo prihaja Islandija, štiri dni kasneje, 10. aprila, pa prihaja še Nemčija.

Komentarji uporabnikov

Preberite si še ...

  • Selektor ženske članske reprezentance je objavil seznam igralk za kvalifikacijska obračuna za SP 2019, proti Islandiji in Nemčiji. Reprezentanca se zbere v torek, 3. aprila 2018. Prvo srečanje z Islandijo, bodo varovanke Boruta Jarca odigrale 6. aprila v Lendavi, drugo srečanje, z Nemčijo, pa v torek, 10. aprila, v Domžalah.…
  • Danes od 14.00 dalje, se je slovenska ženska članska reprezentanca, v tretjem krogu kvalifikacij, merila z reprezentanco Ferskih otokov.  Vse zadetke in poročilo s tekme si lahko ogledate ter preberete v članku: VIDEO: Visoka zmaga pomlajene članske reprezentance Slovenija - Ferski otoki 5:0 (4:0) Strelke: Prašnikar 7' 36' 87', Agrež 29',…
  • Ajdovščina je bila 24. novembra 2017 prizorišče tretje tekme v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji leta 2019, za žensko člansko reprezentanco. Slovenski selektor Damir Rob že nekaj časa pomlajuje reprezentanco in tudi tokrat ni bilo nič drugače. V prvi enajsterici je bilo namreč kar šest nogometašic, ki obenem branijo…