VIDEO: WU16 – Slovenke po porazu in remiju danes z ZDA

Slovenska dekliška reprezentanca WU16 se te dni mudi na turnirju narodov, kjer se meri z reprezentancami iz celega sveta.

Slovenke so že odigrale dva obračuna. V sredo, 25. aprila so morale priznati premoč Italijankam (0:2), dan kasneje pa so se navkljub terenski premoči proti Iranski reprezentanci razšle brez zmagovalk (1:1). Edini zadetek za slovensko izbrano vrsto je dosegla Manca Suhoveršnik.

Slovenke čaka danes ob 17.00 v Bilju izjemno težko srečanje z ekipo ZDA, ki je v dveh obračunih dvakrat visoko slavila. Z Iranom 8:0 in z Italijo 5:0.

Selektorica Tina Kelenberger je pred tekmo za spletno stran NZS strnila nekaj misli:”Današnjo tekmo z ZDA pričakujemo sproščeno, saj so ravno Američanke trenutno pokazale največ na turnirju. Želimo se prikazati v čim boljši luči, za nas bo to nova neprecenljiva izkušnja. Imamo nekaj težav s poškodbami, zagotovo ne bo v kadru dveh igralk prve enajsterice s prvih dveh srečanj. Verjamemo, da bodo dekleta, ki bodo nadomestila poškodovane ravno tako motivirana, da si zagotovijo nadaljnje udejstvovanje v izbrani vrsti. Zavedamo se, da smo mlajša ekipa, saj ima ZDA v kadru kar nekaj igralk letnika 2001 mi pa smo reprezentanco zavoljo sočasnega poteka članske lige in pokala Slovenije sestavili iz deklet letnika 2002 in 2003“.

Reprezentanca Slovenije: Balažic, Igerc, Šabotič, Gradišek, Ciganovič, Vodušek, Juršnik, Čizmazija, Horvat, Tušek, Suhoveršnik, Kovačec, Kovačič, Kos, Rozman, Sušnik, Ham, Černivšek, Erman, Pečovnik.

Komentarji uporabnikov

Preberite si še ...

  • Jutri slovensko izbrano vrsto do 17. leta čaka nov težak preizkus. Na Brdu se bosta ob 15.00 uri s spletnim prenosom na NZS pomerili reprezentanci Slovenije in Italije. Slovenke se bodo jutri soočile s svojimi sovrstnicami iz Italije. Ob doseženi zmagi bi si naša kadetska reprezentanca lahko z eno nogo…
  • Kadetsko reprezentanco pod taktirko selektorice Tine Kelenberger v prihajajočem tednu čaka izredno zahteven kvalifikacijski ciklus. Na Brdu pri Kranju bomo tako poleg Slovenske, spremljali še reprezentance Italije, Finske in Malte. V petek se je kadetska reprezentanca zbrala v Domžalah, kjer so si reprezentantke v odličnem vzdušju domžalskega stadiona ogledale srečanje…
  • Po včerajšnjem uspehu reprezentance deklet U17, ko so s pogumno predstavo remizirale 0:0, s favoriziranimi Finkami, so v slovenskem taboru misli že usmerjene proti četrtkovi tekmi z Italijo.  Zadovoljni z remijem Selektorica Tina Kelenberger je za spletno stran NZS po tekmi povedala: "Moramo biti zadovoljni z remijem. V prvem polčasu smo…