Slovenke v drugem polčasu strle odpor žilavih Kazahstank

Varovanke selektorice Petre Mikeln so v Kazahstanu prišle do prve in izredno pomembne zmage v boju za napredovanje v elitni del. Tokrat so povsem zasluženo premagale domačinke.

SLOVENIJA 4 : 0 KAZAHSTAN
Strelke: Mori (63′, 91′), Česnik (69′), Makovec (90′)

Slovenija: Šapek, Vrhovnik (Pleterski od 83′), Agrež, Golob, Križaj, Makovec, Česnik, Mori, Bratuša, Vindišar (Frangež od 73′), Pintarič (Kavšak od 45′).
Kazahstan: Portanova, Zhaksymbay, Sadykova (Ivanyuk od 51′), Kozhakmet, Nizamutdinova (Flyut od 68′), Serikbay, Volkova, Akshalova, Sharapidenova (Zhautikova od 76′), Orynbassarova, Amirbek,  

Danes ob 8. uri sta se v drugem krogu kvalifikacijskega turnirja v Kazahstanu pomerili reprezentanci domačega Kazahstana in Slovenije. Že v uvodu srečanja so stvari v svoje noge vzele varovanke Petre Mikeln in skozi celotni prvi del vodile igro na polovici nasprotnic. Do prve resne priložnosti so Slovenke prišle že v 8. minuti srečanja, ko je po napaki domače vratarke do strela prišla Zala Vindišar, a zgrešila kazahstanska vrata. Slovenke so pritiskale, a vseeno delovale nekoliko zaspano. Nova resna priložnost je sledila v 24. minuti srečanja, ko je iz prostega strela Sara Agrež zadela prečko, žoga pa se je odbila na golovo črto in nazaj v polje. Le nekaj minut kasneje je iz prostega strela poskusila kapetanka Urška Bratuša, ki je udarila pred vrat. Nato je sledila izjemno lepa globinska podaja katero je odlično sprejela Adrijana Mori, a poslala žogo mimo kazahstanskih vrat. Do konca polčasa so Slovenke prestavile v višjo prestavo, a so domačinke uspele zdržati pritisk in reprezentanci sta na odmor odšli poravnani 0:0.

Začetek drugega polčasa je prinesel spremembo v vrstah Slovenije. Napadalko Niko Pintarič je zamenjala Korošica Tjaša Kavšak, ki je v igro Slovenije vnesla veliko svežine. Slovenke so začetek drugega polčasa pričele veliko bolj motivirano. Priložnosti so nizale eno za drugo, v vratih Kazahstana pa je bila izjemno razpoložena Angelina Portnova. Izjemno lepa in kombinatorna igra ter potrpežljivost je Slovenke nagradila v 63. minuti. Vindišarjeva je v kazenskem prostoru prejela lepo globinsko podajo in podala v pet metrski prostor kjer osamljeni Adrijani Mori ni bilo težko zadeti. Po danem zadetku se je mladinska reprezentanca sprostila. Plod sprostitve pa so bili še trije zadetki v mreži Portnove. Novi zadetek je namreč sledil že v 69. minuti, ko je Agreževa podala odličen predložek v kazenski prostor, kjer je Maruša Česnik z glavo zadela za 2 : 0. Po dveh zadetkih sta sledili še dve menjavi. Zalo Vindišar je zamenjala Tinkara Frangež, Isabella Pleterski pa je v 83. minuti zamenjala Tijo Vrhovnik. Do konca srečanja se Slovenke niso zadovoljile z dvema zadetkoma. Sledilo je še nekaj nevarnih akcij, omeniti pa velja tudi odličen poizkus Lane Golob, ki je iz polovice igrišča presenetila kazahstansko vratarko, a zadela prečko. V izdihljajih srečanja pa še dva zadetka Slovenk. V 90. minuti je po podaji Sare Agrež zadela Pomurka Sara Makovec, minuti kasneje pa je Morijeva, po asistenci Bratuševe, zadela še drugič na tekmi in postavila končnih 4 : 0 za Slovenijo.

Oglejte si vrhunce in zadetke s tekme

Slovenija je z zmago trenutno prevzela vodstvo na lestvici, danes pa je na sporedu še tekma med Anglijo in Walesom, Slovenke pa se bodo čez tri dni (24.10. ob 8.00) pomerile še z reprezentanco Anglije.

Vir: uefa.com

 

Komentarji uporabnikov

Preberite si še ...

  • Oglejte si zadetke in vrhunce s tekme 2. kroga kvalifikacij za Evropsko prvenstvo slovenske ženske reprezentance do 19 let, ki se je končala z zmago Slovenk s 4:0.
  • Včeraj sta se v drugi tekmi kvalifikacij sestali reprezentanci Slovenije in Italije. Slovenke so prišle do velike točke proti močni italijanski reprezentanci in tako držijo niti za drugo zaporedno uvrstitev v Elitni del kvalifikacij v svojih rokah... SLOVENIJA 1 : 1 ITALIJA Strelki: Korošec (13'); Tomaselli (1') Pred približno 150…
  • V prvem krogu kvalifikacij za EP 2018, ki te dni potekajo v Sloveniji, so se Slovenke proti favoriziranim Finkam predstavile v odlični luči in remizirale z 0:0. Finke, ki veljajo poleg Italijank, za favoritinje skupine, so se predstavile v odlični luči, a naša dekleta niso prav v ničemer zaostajala za…