FOTO: Reprezentanca WU16 na svoji prvi akciji

Dekleta rojena leta 2002 in 2003, se pod vodstvom selektorke Tine Kelenberger, te dni mudijo na svoji prvi akciji, v Firencah v Italiji.

Slovenska nogometna zveza se je odzvala povabilu italijanske nogometne zveze, za igranje dveh prijateljskih srečanj reprezentanc deklet U16, ki se bodo jeseni preizkušale v naslednjem kvalifikacijskem ciklusu.

Slovenke so se nasploh prvič zbrale v takšni sestavi, selektorka pa je v Italijo povabila 20 nogometašic.

Danes so Slovenke, v prekrasnem tehničnem centru v Covercianu, kjer so tudi nameščene, odigrale prvo srečanje, priložnost za dokazovanje pa so dobile vse igralke.

Začetna postava: Rozman, Šabotić, Kovačič, Kovačec, Ciganović, Žolek, Zaimi, Igerc, Adam, Kos in Juršnik. Že v prvem polčasu je poškodovano Zalo Igerc zamenjala Maša Černivšek. V drugem polčasu so vstopile še: Balažic, Mc Quarrie, Pečovnik, Suhoveršnik, Čizmazija, Gradišek, Fluher, Sušnik.

Italijanke so se izkazale za izredno močne nasprotnice, v prvem polčasu so imele več posesti žoge, a z izjemo prekinitev in posameznih protinapadov niso uspele resneje ogroziti slovenskih vrat. V drugem polčasu so v igro vstopile mlajše slovenske reprezentantke, Italijanke pa so z dvema zadetkoma kronale terensko premoč.

Naša dekleta velja pohvaliti, saj so se odlično zoperstavila favoriziranim domačinkam, strokovnemu delu reprezentance pa je že prva tekma ponudila kar nekaj odgovorov na vprašanja, ki so se porajala pred pričetkom akcije.

Pred reprezentanco WU16 je v nedeljo ob 11.00 še ena tekma z Italijankami, v mesecu marcu (med 13. in 18.3.), pa se bo reprezentanca deklet letnika 2002/2003, udeležila še razvojnega turnirja v Srbiji, kjer jih čakajo obračuni z domačinkami, Norvežankami in Čehinjami. Verjamemo, da bodo vse akcije dodobra pripomogle k oblikovanju reprezentance za kvalifikacije jeseni v Estoniji.

1. pripravljalni obračun WU16
Italija – Slovenija 2:0 (0:0)

Komentarji uporabnikov

Preberite si še ...

  • Po včerajšnjem uspehu reprezentance deklet U17, ko so s pogumno predstavo remizirale 0:0, s favoriziranimi Finkami, so v slovenskem taboru misli že usmerjene proti četrtkovi tekmi z Italijo.  Zadovoljni z remijem Selektorica Tina Kelenberger je za spletno stran NZS po tekmi povedala: "Moramo biti zadovoljni z remijem. V prvem polčasu smo…
  • Kadetsko reprezentanco pod taktirko selektorice Tine Kelenberger v prihajajočem tednu čaka izredno zahteven kvalifikacijski ciklus. Na Brdu pri Kranju bomo tako poleg Slovenske, spremljali še reprezentance Italije, Finske in Malte. V petek se je kadetska reprezentanca zbrala v Domžalah, kjer so si reprezentantke v odličnem vzdušju domžalskega stadiona ogledale srečanje…
  • Slovenska dekliška reprezentanca je razvojni turnir v Srbiji sklenila z zmago proti domači izbrani vrsti z 2:1. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so se mudile na razvojnem turnirju v Stari Pazovi v Srbiji, kjer so se merile z reprezentancami Češke, Norveške in Srbije. Na prvih dveh obračunih so Slovenke vknjižile remi…