Nemčija - Slovenija
Nemčija - Slovenija

FOTO: Nemke šestkrat zatresle slovensko mrežo

Slovenska ženska članska reprezentanca je kvalifikacije za SP 2019 v Franciji pričela s porazom. Pričakovano so bile favorizirane Nemke boljše od pomlajene slovenske reprezentance.

Srečanje v športnem parku v Ingolstadtu, pred 3.000 gledalci, se je pričelo ob 14. uri, moč pa si ga je bilo ogledati tudi v televizijskem prenosu na programu ZDF.

Selektor Damir Rob je v začetno enajsterico uvrstil naslednje igralke: Čevnik (V), Rozmarič, Agrež, Erman, Zver, Čonč, Prašnikar, Kralj, Eržen, Makovec, Tibaut (K). Favorizirane domačinke so takoj prevzele pobudo in zagospodarile na igrišču, medtem ko so se Slovenke postavile v obrambno formacijo. Navkljub obrambni naravnanosti so izkušene Nemke preko Huth-ove prvič zadele že v 15. minuti. Vsega tri minute kasneje je nemška kapetanka Dzsenifer Marozsan , z 11-ih metrov, po prekršku Ermanove, podvojila vodstvo, na 3:0 pa je v 35. minuti povišala Hendrichova. Ko je že kazalo, da bodo domačinke na odmor odšle s tremi zadetki prednosti, pa je v 2. minuti sodnikovega dodatka za 4:0 zadela Tabea Kemme, omeniti pa velja, de je bila ob podaji globoko v prepovedanem položaju, a stranska sodnica tega ni opazila.

V drugem polčasu so se Slovenke nekoliko sprostile, a kakovostne Nemke so vseeno izkoristile dve priložnosti in v zadnjih desetih minutah srečanja še dvakrat zadele. V 80. minuti je svoj drugi zadetek prispevala Kemme-jeva, za končnih 6:0 pa je v 88. minuti zadela Kristin Demann. Slovenski selektor Damir Rob je v drugem delu opravil tudi tri menjave. Namesto Dominike Čonč, je v 64. minuti vstopila Adrijana Mori, namesto Tjaše Tibaut v 79. minuti Špela Kolbl in namesto Lare Prašnikar v 84. minuti Manja Rogan.

Pomlajena slovenska reprezentanca, povprečna starost igralk je bila zgolj 20,8 let, se je solidno upirala favoriziranim Nemkam. Še posebej velja pohvaliti obe Sari, Agrež in Makovec ter Adrijano Mori, ki so še letos nastopale v kvalifikacijah za EP v reprezentanci do 17 let in že ob prvi priložnosti nastopile v članski reprezentanci.

V kvalifikacijski skupini 5 je bil to drugi obračun, v prvem so 14.9. Čehinje z visokih 8:0 odpravile nogometašice Ferskih otokov. Naslednji, izjemno pomemben, kvalifikacijski obračun Slovenke čaka 20. oktobra, ko se bodo ob 18.00 v Domžalah pomerile s Čehinjami.

Kvalifikacije za SP 2019, skupina 5:
Nemčija – Slovenija 6:0 (4:0)
Huth 15′, Marozsán 18′ (11m), Hendrich 35′, Kemme 45+2′ in 80′, Demann 88′
Postava Slovenije: Čevnik (V), Rozmarič, Agrež, Erman, Zver, Čonč (od 64′ Mori), Prašnikar (od 84′ Rogan), Kralj, Eržen, Makovec, Tibatu (od 79′ Kolbl)
Na klopi: Meršnik (V), Prša, Kos, Golob

Celotni razpored tekem v kvalifikacijah slovenske ženske izbrane vrste

Foto: M.K., U.J.

Komentarji uporabnikov

Preberite si še ...

  • Selektor slovenske ženske članske reprezentance je danes objavil seznam osemnajstih nogometašic, s katerimi se bo 20. oktobra 2017, v Domžalah, zoperstavil reprezentanci Češke. Na seznamu ni nekaterih dosedanjih standardnih igralk, ki so barve naše države zastopale tudi na zadnjem kvalifikacijskem obračunu v Ingolstadtu z Nemčijo. Rob prav tako ne more…
  • Reprezentanca WU19 je danes zaključila s pripravami na kvalifikacije za EP 2018 v Švici. V sklopu štiridnevnih priprav so varovanke selektorice Petre Mikeln odigrale dva pripravljalna obračuna z Madžarkami. Po torkovi zmagi z 1:0, so slavile tudi na drugem obračunu, ko so bile danes, v četrtek, 28.9.2017, v Bakovcih boljše…
  • Selektor slovenske ženske A reprezentance, Damir Rob, je objavil seznam vpoklicanih igralk, za tekmo 1. kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bo poleti leta 2019, gostila Francija. Za tekmo 1. kroga, ki bo v nemškem Ingolstadt-u odigrana v soboto, 16. septembra 2017, s pričetkom ob 14. uri, so na…